Panowie coraz chętniej przebywają w kuchniach i to nie tylko w restauracjach,
jako ich szefowie, ale również w domach – jako kulinarni maestro. Gotowanie jest obecnie nie tylko
popularne, ale po prostu męskie. Gotują
zarówno single dla przyjaciół, zakochani dla swoich wybranek, jak i ojcowie
rodzin. Okazji nie brakuje i właściwie każdy
dzień może stać się męską, kulinarną przygodą. Kuchnia jest terytorium dającym
mężczyznom możliwość sprawdzenia i
wykazania się, ale też okazania
troski najbliższym – gdzie tata może zwycięsko pokonać niechęć małego
niejadka przygotowując kolorową, zaskakującą potrawę, a zakochany trafić przez
żołądek do serca kobiety. Z kolei, gdy w drzwiach pojawiają się niespodziewani
goście, kuchnia staje się torem wyścigowym, a wtedy panowie doceniają dania
proste i szybkie w przygotowaniu, ale jednocześnie efektowne. Nie zapominajmy,
że kuchnia to także miejsce, gdzie mężczyźni mogą wypróbować wiele najnowszych gadżetów, co jest dla nich istotnym
argumentem.
23% badanych przez Ogólnopolski Instytut Badań Rynkowych i Społecznych na zlecenie marki Lubella zadeklarowało, że według nich panowie w kuchni przejawiają odwagę w eksperymentowaniu z nowymi recepturami.[1] Mężczyźni w kuchni czują się więc coraz bardziej swobodnie, pewnie i po prostu dobrze. Jak prawdziwi odkrywcy szukają wciąż nowych inspiracji. Kuchnia to dla nich pole do przeprowadzania eksperymentów kulinarnych z różnorodnymi, zaskakującymi smakami. Różnią się one jednak od innych eksperymentów tym, że można je przeprowadzać właściwie bez końca, za to wciąż uzyskiwać pyszne i pożądane rezultaty.
Makaron – tysiące inspiracji
dla każdego mężczyzny
Przystawki, dania główne, sałatki, a nawet deserowe dania na słodko – makaron daje naprawdę szerokie pole do popisu. Już samo bogactwo makaronowych kształtów przyprawić może o zawrót głowy. Od cieniutkich nitek, przez klasyczne spaghetti i eleganckie pappardelle, aż po zakręcone świderki, muszelki czy płaty wykwintnej lasagne. Nie sposób wymienić wszystkie rodzaje makaronu. Jego dodatkowa zaleta to także fakt, że jest prosty i szybki w przygotowaniu, a ponadto można go łączyć z najróżniejszymi dodatkami, uzyskując niebanalny smak gotowej potrawy.
Zanim jednak przystąpimy do realizacji kulinarnego planu z makaronem w roli głównej, trzeba wybrać odpowiedni produkt, a następnie odpowiednio go przygotować. Makaron dobrej jakości to dla nas gwarancja, że po ugotowaniu pozostanie należycie twardy, doskonale sprężysty, nie sklei się i zachowa swój piękny kolor. Będzie też doskonale smakował i apetycznie prezentował się na talerzu.
Wymagania, jakie przed nim stawiamy doskonale spełniają makarony
Lubella. Oferują bogactwo kształtów inspirujących do tworzenia najróżniejszych
makaronowych potraw. Powstają z najwyższej jakości pszenicy, której specjalny
proces mielenia i suszenia powoduje, że są twarde, doskonale sprężyste i nie
sklejają się po ugotowaniu. Produkty Lubella idealnie nadają się zarówno do dań
głównych, zup, jak i sałatek. Wystarczy zatem
wybrać ulubioną formę makaronu, dodatki,
zainspirować się z Lubellą i stworzyć wymarzone danie!
[1] Badanie przeprowadzone w lutym 2016 roku przez Instytut
Badań Rynkowych i Społecznych, na zlecenie marki Lubella. Badanie zostało
przeprowadzone metodą CATI na grupie osób pełnoletnich. Wielkość próby n =
1000.
All rights reserved 2013 - 2024; Deweloper Ads-Center.NET